Day in the life of, familiereportages

Home Familiefotografie Day in the life of, familiereportages
Day in the Life of

Een dag uit het leven van jullie gezin!

Fotograferen heb ik niet van een vreemde. Mijn moeder fotografeerde vroeger toen ik klein was ook heel veel. Ik heb prachtige foto’s van dat we hutten bouwde, dat we met het gezin aan het knikkeren zijn en dat ik met mijn broers in bad zit. Maar ook hele mooie beelden dat mijn moeder ons liefdevol een flesje gaf en dat mijn vader ons zorgzaam hielp met fietsen. Die foto’s zijn zo waardevol.

Het mooie is dat elke familie zo zijn eigen verhaal heeft. Zou je ook niet graag een blijvend document willen hebben van hoe jullie gezinsleven eruit ziet? Als familiefotograaf bied ik daarom familiereportage ’s aan van een gewone dag uit het leven van jullie gezin. A Day In The Life of.

Ik vertel in beeld het verhaal van jullie gezin door die dingen vast te leggen die jullie als gezin vaak samen doen. Het is heel waardevol om terug te zien hoe jullie als gezin op dat moment waren. Hoe gingen jullie met elkaar om, de humor, de gewoontes, jullie omgangsvormen, jullie passies, de fases waarin ieder gezinslid op dat moment zat.

Hoe ziet zo’n familiereportage er dan uit?

Belangrijk hierbij is, wat willen jullie graag vastgelegd hebben. Wat is een typische bezigheid van jullie als gezin?

Je kan kiezen uit een dagdeel zoals een ochtend of middag maar ook een hele dag behoort tot de mogelijkheden.

Hoe kan een ochtend eruit zien:

Hoe start de dag, kleren aantrekken, ontbijten, iets met het gezin doen zoals koekjes bakken, zwemmen of naar het bos gaan. Daarna lunchen of in een restaurant of lekker thuis.

Hoe kan een middag eruit zien:

Lunchen, naar een sportwedstrijd gaan, de hond uitlaten, fietsen, knutselen, boekje voorlezen, eten koken en eten, kinderen in bad doen, tandenpoetsen, kinderen op bed leggen.

Activiteiten waaraan je kan denken zijn:
Lezen jullie vaak voor? Bakken jullie weleens koekjes samen? Houden jullie van voetballen? Wandelen jullie vaak in het bos? We kunnen naar de speeltuin, het zwembad, naar een sportwedstrijd. Wil je vastgelegd hebben hoe je de kinderen leert lopen, fietsen, helpt met huiswerk, in bad doet of lekker aan het BBQ-en bent?

Als jullie bepaald hebben wat je heel graag professioneel vastgelegd wilt hebben, kijken we of dit past in een dagdeel of dat we een hele dag pakken. Ik loop zo onopvallend mogelijk met jullie mee en maak die waardevolle herinnering om te koesteren voor jullie, de kinderen en voor de generaties daarna.

Dit is verhalende fotografie met een documentair karakter.

Werkwijze

Nadat jullie weten wat jullie graag vastgelegd willen hebben kunnen we kijken hoeveel tijd hiervoor nodig is. Een dagdeel is ongeveer 4 tot 5 uur. Een hele dag is 10 uur.

Wil je meer weten? 

Voor al je vragen, specifieke wensen en inspiratie, bel of mail mij.

Storytelling photography, Baking

Graag laat ik jullie hier een voorbeeld zien van journalistieke gezinsfotografie, ook wel storytelling photography genoemd. Hierbij wordt een activiteit in beeld gebracht. In dit geval heb ik mijn twee oudste kinderen gefotografeerd die hier cupcakes aan het maken zijn....

Storytelling Photography, fotoreportage van Turnen

STORYTELLING. Gezinsreportage waarbij de sport in beeld is gebracht. Voor dit meisje is turnen haar grote passie. Ze traint elke week wel 4 uur.  Hoe mooi is het om daar een mooie herinnering van te hebben voor later. Niet alleen...